Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Tapetfabriken i Sickla blir hotell

Måndagen den 17 september togs det första spadtaget för ett nytt hotell i Sickla. Det är hotellkedjan Nordic Choice som återuppbygger och bygger om en av de historiska tegelbyggnaderna i det tidigare industriområdet.

Kåbergs tapetfabrik är en av de äldsta industribyggnaderna i Sickla. Den byggdes 1906 och har, förutom tapettillverkning, huserat Atlas Copcos serviceverksamhet och kreativa kontor. Nu är huset rivet, men den ursprungliga fasaden ska återuppbyggas, sten för sten, med sparat originaltegel, i två våningar.

Huset kommer att byggas på med tre nya våningar. I bottenvåningen kommer det att finnas restaurang och bar, evenemangsyta och konferenslokaler. Byggnaden ska ligga vid Marcusplatsen i Sickla, bara ett stenkast från Tvärbanan, Saltsjöbanan och den kommande tunnelbanan. Invigningen planeras till våren 2020.

– Ett hotell är en inbjudande mötesplats som tillför Sickla kvaliteter i form av lounge och restaurang som även andra än hotellgäster kan utnyttja, sade Annica Ånäs, vd för Atrium Ljungberg.

– Vi älskar att skapa levande mötesplatser. Platser där stadens befolkning kommer in och interagerar med människor som kommer från andra delar av världen, sade Katalin Paldeak, COO för Nordic Choice Hotels, innan hon, tillsammans med Annica Ånäs satte upp en tapet med mönster skapat av Kåbergs tapetfabrik.

Samtidigt med spadtaget hölls vernissage för konstverk målade av elever som pryder byggplanket intill entrén till deras skolor i gymnasiegallerian vid Marcusplatsen.

Sidan uppdaterades: