Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Juni

Dags för nästa steg - passa på att ta en titt på muralmålningen på Elverkshuset

Nu går utvecklingen in i nästa steg och på platsen där Elverkshuset i Centrala Nacka nu finns kommer bostäder och ett torg med träd, blommor och sittplatser växa fram. Idag har Nacka kommun varit på besök hos förskolan Kristallen och lämnat över en tavla på muralmålningen som finns på Elverkhusets vägg, som minne. När konstnären STFI förde upp den tillfälliga målningen följde förskolan händelsen noggrant och skapade sida vid sida med henne.

Barnen håller upp tavlan på muralmålningen som konstnären STFI har gjort. Fotounderlag till tavlan: Ryno Quantz
tavla_hander_670px.jpg

Här visas en avbild av fågeln i konstverket, som ett barn på förskolan Kristallen gjorde samtidigt som konstnären STFI från Chile förde upp konstverket på Elverkshusets vägg sommaren 2019.
barns_konst_670px.jpg

Konstverket var en del av Wall Street Nacka

Konstverket var en del av muralmålningsfestivalen Wall Street Nacka 2019 som ledde till 20 nya konstverk i Nacka kommun, en del av dem tillfälliga, andra permanenta. Konstverket på Elverkshuset är ett av de tillfälliga. Det finansierades av byggaktören SSM.

På platsen blir det bostäder och ett torg

I sommar rivs Elverkhuset och på platsen ska bostäder byggas, på gångavstånd till den kommande tunnelbanan och nära den blivande stadsparken. Här blir också ett torg med ekar, silverlindar, blommor, sittplatser och serveringar.

Ett område med natur, stadsliv och mötesplatser

Centrala Nacka ska utvecklas till en naturban stadsdel. Här ska det finnas utrymme för både natur, stadsliv och trevliga mötesplatser. I kvarteren som nu byggs vid Nacka stadshus, som Elverkshuset är en del av, kommer det att planteras 89 nya lövträd, och vid den nya stadsgatan längs Värmdövägen-Vikdalsvägen blir det 58 nya träd.

Visionsbild över Centrala Nacka och stadsparken. Illustration: Sweco
visionsbild_centralanacka_stadsparken_670px.jpg

Sidan uppdaterades: