Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Spaden i jorden för naturskönt seniorboende i Graninge

I strålande sol togs ett första symboliskt spadtag den 12 juni i Graninge. Nu börjar byggandet av 136 seniorlägenheter och 54 vårdbostäder vid den gamla stiftsgården med utsikt över Baggensfjärden.

Det nya området ska byggas av Backastad Omsorg och verksamheten kommer att bedrivas av Silver Life. Ambitionen är att kombinera ett attraktivt boende för aktiva äldre, med möjligheter till omsorg och vård, om och när de äldre kan behöva det.

Från vänster: Peje Emilsson, Mats Gerdau, Erik Paulsson

Ett gemensamt spadtag togs på måndagen av kommunstyrelsens ordförande Mats Gerdau, Backastads ordförande Erik Paulsson och Silver Lifes ordförande Peje Emilsson.

En fantastisk miljö att flytta till när man blir äldre och söker ett annat slags boende, sa Mats Gerdau i sitt tal. Här får man den finaste utsikt man kan tänka sig över hela Baggensfjärden, och dessutom nära till ett naturreservat. Samtidigt finns stadens puls inom räckhåll.

Nacka har nyss fått sin hundratusende invånare och fortsätter växa och utvecklas. Inte bara barnfamiljer utan också äldre vill flytta hit, konstaterade Mats Gerdau, och välkomnade Silver Life och deras boendekoncept till Nacka.

Vårdboendet ska byggas först, därefter seniorlägenheterna, med planerad första inflyttning i början av 2019.

Sidan uppdaterades: