Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Vi har stora förseningar i sophämtningen vilket drabbar stora delar av Nacka. Vänligen låt kärlen stå kvar ute. Ingen felanmälan behövs, vi följer upp detta löpande.

Nu öppnar vi två nya lekplatser i Orminge och Älta

28 juni öppnar lekparkerna som har något för både stora och små. Välkomna hit och lek i sommar!

Lekparken i östra Orminge

Lekparken har byggts om med inspiration från naturen. Gamla lekredskap har bytts ut till nya och parkytan har blivit större. Här kan du leka kurragömma i tipi-hus, gunga i giraffgungan eller testa parkour. När du inte orkar leka längre finns sittplatser under skärmtak som ger skugga.
Du hittar lekparken på Storholmsvägen 166 i Orminge.

Bilder på lekparken i Orminge

Lekpark Orminge 2.jpg

Lekpark Orminge 1.jpg

Solbergaparken i Älta

Solbergaparken i Älta ligger i en skogsdunge, vid en cykelbana och har stora gräsytor. Här kan du gå på upptäcktsfärd genom ”skogen” på vindlande stigar och på spännande balanslek eller bara lyssna på vinden genom trädkronorna. Här finns gungor, klätterställningar och bänkar för vila. Solbergaparken hittar du vid Evalundsvägen/Lovisedalsvägen i Älta.

Bilder på lekparken i Älta

Lekpark ÄLta 4.jpg

Lekpark älta 6.jpg

Lekpark ÄLta3.jpg

Mer plats för lek i Nacka

De senaste åren har ett flertal lekplatser i Nacka rustats upp och byggts ut och det kommer fler. Förutom Solbergsparken i Älta och lekparken i östra Orminge har vi lagom till sommaren öppnat nyrenoverade Ekuddens lekplats och Knut Wallenbergs lekplats i Saltsjöbaden.

Några av de nya lekplatserna ingår i det så kallade ”Utepaketet”, en satsning på hälsa och utemiljö som kommunfullmäktige i Nacka beslutade om 2015. Satsningarna har en geografisk spridning för att hela Nacka ska erbjuda attraktiva livsmiljöer.

100 lekplatser i Nacka

I Nacka finns cirka 100 lekplatser som kommunen ansvarar för. Här hittar du beskrivning av ett urval av våra lekplatser.
Läs mer om våra lekplatser här

Välkommen till lek och bus i Nacka!

Sidan uppdaterades: