Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nu är Svanhöjdens förskola i Älta invigd

Tisdagen den 1 oktober invigdes den nya förskolan som ligger naturskönt med gångavstånd till Ältasjön och nära Älta centrum.

I strålande höstsol uppträdde barnen med sång för de inbjudna gästerna och Mats Gerdau, klippte band tillsammans med lille Linus. Man tog även tillfället i akt och invigde Lena Flodman nya konstverk och slutligen välkomnades alla gästerna till en rundvandring i den nya, fina förskolan.

Linus och Mats.jpg

- Det är en stor förmån att få bedriva förskoleverksamhet i en så fin miljö och förskola. Förskolan är anpassad för att möta den nya läroplanens uppdrag med omsorg, undervisning och maximal utveckling för alla barn varje dag. Det är ljusa, luftiga och väl tilltagna lokaler säger Anne Sjö, rektor och förskolechef för Sigfridsborgs skolenhet i Älta

Utformad för att väcka barns nyfikenhet

Svanhöjdens förskola har plats för 160 barn och ersätter tidigare Sjöängens förskola. Den nya förskolan är byggd i två plan med stora, luftiga lokaler och enligt kriterierna för miljöbyggnad silver. Inredningen är utformad på ett pedagogiskt sätt för att väcka barnens nyfikenhet och lust att lära. Den har ett eget kök där barnen får nylagad mat varje dag. Utanför förskolan finns en fin gård i nära anslutning till naturen.

Artikelbild Svanhöjden.jpg

En del av utvecklingen i Älta

Redan vid höstterminens start i augusti var förskolans verksamhet i full gång. Svanhöjden förskola har högre kapacitet än Sjöängens förskola och är byggd för att kunna växa ytterligare om det skulle behövas i framtiden. Bygget av Svanhöjdens förskola är en del i utvecklingen av Älta med bland annat nya bostäder, skolor, förskolor, äldreboende och ett nytt Älta centrum. Läs mer om utvecklingen i Älta

Sidan uppdaterades: