Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Välkommen till invigning av den nya aktivitetsparken i Ältadalen

Söndagen den 13 oktober klockan 14-16 inviger vi den nya aktivitetsparken i Ältadalen. Här finns en lekpark, fotbollsplan, utegym och stora gräsytor att leka och springa på.

Söndag den 13 oktober klockan 14 är det invigning med tal av Kommunstyrelsens ordförande i Nacka, Mats Gerdau, och ordföranden i natur- och trafiknämnden, Hans Peters, samt projektchef Therése Edén från Bonava.

Representanter för Nacka kommun och Bonava finns på plats mellan klockan 14 och 16 för att prata om utvecklingen i Ältadalen.

Är du nyfiken på hur utegymmet fungerar finns instruktörer på plats för tips och råd. Kom gärna klädd för träning och lek!

Vi bjuder på fika och frukt.

Välkommen!

Hitta hit: Parken ligger på Storkällans väg. Hit går buss 801. Om du kommer med bil - parkera gärna vid industriområdet.

IMG_4047.jpg

IMG_3410.jpg

Ältadalens aktivitetspark

Aktivitetsparken ligger intill det nya bostadsområdet i Ältadalen, som byggts av bostadsföretaget Bonava. Här finns plats för stora som små med ett nytt utegym, en fantasifull lekpark och stora gräsytor. Dessutom ligger skogen alldeles runt knuten. Parken har öppna ytor för lek och spel, en mindre fotbollsplan för 7-mannaspel, backar för pulkaåkning, lekplatser och utegym. Det finns flera promenadstråk som leder till natur- och skogsområden.

Ältadalen

Ältadalen ligger i den sydligaste delen av Nacka, mellan Storkällans kyrkogård och Erstaviksvägen. Genom området går en stor rullstensås, som fram till 1970-talet användes som grustäkt. Nu byggs här ett område med cirka 330 småhus, förskola, äldreboende och parkmark.

Sidan uppdaterades: