Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Ett steg mot fler skolplatser i Älta

Nu är det bestämt vem som ska bygga Nya Stavsborgsskolan i Älta. PEAB har fått uppdraget att bygga en för- och grundskola med tillhörande sporthall för 1 200 elever från förskoleklass till årskurs nio. Beställare är Hemsö och Nacka kommun förblir hyresgäst och kommer att driva verksamheten.

Visionsbild på hur nya Stavsborgsskolan kan komma att se ut, med vy från ishallen. Illustration: Cedervall Arkitekter.
Nya stavsborgskolan 2020 11 februari.jpgStavsborgsskolan i Älta är en kommunal grundskola som idag rymmer 600 elever. Den gamla skolan kommer att ersättas med en ny skola som rymmer 1 200 elever från förskoleklass till årskurs nio. Utöver den nya skolan kommer även nya idrottshallar att byggas. Beställare är Hemsö och kontraktssumman uppgår till 306 miljoner svenska kronor. Nacka kommun förblir hyresgäst och kommer att driva verksamheten.

- När Älta växer så behövs också mer skol- och idrottslokaler. Det här är en jättesatsning, vårt största skolprojekt i Nacka sedan 70-talet. Det blir en både modern, flexibel och yteffektiv skola som jag hoppas ska vara fylld av bra undervisning på dagarna och kultur- och idrottsverksamhet på kvällar och helger, säger Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande.

Planen är att börja bygga skolan i juni 2021 och att den ska stå klar i samband med att höstterminen 2023 börjar. Under tiden som den nya skolan byggs kommer verksamheten tillfälligt att flyttas till ersättningslokaler vid Strandparksskolan.

Läs mer om nya Stavsborgsskolan

Sidan uppdaterades: