Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Illustration över nya Sigfridsborgsskolan

Sigfridsborgsskolan

Det byggs många nya bostäder i Älta och inflyttningen är stor vilket innebär att behovet av nya skolplatser ökar hela tiden. Nu är nya Sigfridsborgsskolan klar och verksamheten har flyttat in. Under sommaren 2021 började arbetet med skolgården och den nya sporthallen.

Lena Törnvall

Lena Törnvall

Byggprojektledare

08-7189868

Vad händer nu och i nästa steg?

  • Nu är det fullt fokus på att färdigställa ytan ovan skyddsrummet som är avsedd för bollek.
  • I nästa steg är det gångvägar och ytterligare cykelparkering som kommer färdigställas.
  • Senast överlämnat är lekyta med studsmatta, klätterställning samt pingisbord. Även väderskydd och scen finns på den nyligen överlämnade ytan.

Är du nyfiken på hur Sigfridsborgs sporthall kommer att se ut?

Välkommen in på en ”sneak peek”!

Genom länken nedan kan du själv promenera runt i sporthallen som visar hur Boo gårds och Sigfridsborgs sporthall kommer att se ut, de byggs nämligen efter samma ritning och med samma arkitekt. Miljön utomhus visar skolgården utanför Sigfridsborgsskolan. Sporthallarna ser likadana ut i spelet som i verkligheten även om färgerna kan uppfattas lite olika. Länk till spelet.

Skolgård 1.JPG

Solceller på skolans tak

Skolan är försedd med 210 st solpaneler, vilket motsvarar hela 15 villainstallationer. Totalt är det 360 kvm solcellsyta med certifierade materialval. Installationen har digital uppkoppling. I skolan finns en tv-skärm där rullande information om solcellerna finns, där kan man te.x. läsa dagens produktion, årets produktion och en jämförelse vad det motsvarar i elektronik.

Nya Sigfridsborgsskolan

Nya skolbyggnaden blev klar i juni 2021 och det firades med en invigning i september. Under sommaren har den gamla skolan rivits och tältet som fungerar som tillfällig sporthall är i full drift.

Sidan uppdaterades: