Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nu försvinner de gamla luftburna kraftledningsstolparna i Boo

Stolpar och ledningar är det sista som är kvar av de gamla kraftledningarna som är ersatta av markförlagda. I februari börjar arbetet med att rasera linor och trästolpar i Boo. Därefter ska även stålstolparna bort.

Arbetet med att gräva ner kraftledningen från Lidingö, via Telegrafberget till ställverket på Värmdövägen är färdigt. Den kraftledning som nu tas bort kommer upp ur havet vid Norra Skuru, går vidare över Skurusundet till Lilla Björknäs, förbi Glasbrukssjön mot Krokhöjden, via Boo hembygdsgård till ställverket i Björknäs, Kummelbergets industriområde och Myrsjön.

När arbetet med rasering av ledningar och trästolpar är slutfört ska stålstolparna tas ner och betongfundamenten bilas bort, detta arbetet ska vara klart innan sommaren.

Under arbetet kan framkomligheten begränsas något på vissa vägar.

Tidplan

Vecka 5,6  Skurusundet, Lilla Björknäs, Glasbrukssjön

Vecka 7  Krokhöjden, Boo hembygdsgård, Björknäs

Vecka 8,9  Kummelbergets industriområde, Myrsjön

Markförläggning av kraftledningar genomförs i hela Stockholm

Arbetet med att förnya kraftledningsnätet genomförs i hela Stockholmsregionen. Svenska kraftnät, Vattenfall och Ellevio ansvarar för projektet.

Nacka kommun står för en del av kostnaden för att ta bort kraftledningarna och finansierar markförläggningen med försäljningsintäkterna för marken.

Sidan uppdaterades: