Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Full fart i hälsohuset Curanten i Sickla

Curanten i Sickla är nu fyllt med service inom vård och hälsa. Nacka kommun har samlat flera verksamheter i huset för att kunna erbjuda Nackaborna bra, lättillgänglig vård och hälsa.

Nu har hälsohuset Curanten i Sickla fyllts med verksamheter som kan erbjuda fin service inom vård och hälsa. I huset finns olika aktörer som till exempel rehab, vårdcentral och även en liten bassäng för vattenträning, babysim och simskola. Kommunen har verksamheter här i huset också, mitt i Sickla.

Brett erbjudande

Flera av kommunens verksamheter är nu samlade på ett och samma ställe för att kunna ge bra service inom vård, hälsa och förebyggande insatser. Redan under hösten 2020 flyttade Nacka kommuns stödverksamheter för barn, unga, föräldrar och familjer in i Curanten. Nu hittar du bland annat Familjemottagningen, Nacka beroendemottagning och Stödcentrum för unga brottsutsatta här. I början av 2021 flyttade också kommunens verksamheter för arbetsmarknadsinsatser, insatser för nyanlända samt socialpsykiatrin in. Mer information finns här.

I huset finns även vårdcentral, tandvård, rehab, fysioterapeuter, naprapater, mödravårdscentral, barnavårdscentral, barnklinik, hudklinik och träningsanläggning. Simbassängen, som nämndes tidigare, är 10x5 meter och avsedd för simskola samt vattenträning och drivs i privat regi.

Så nu är huset fullt – det finns ett brett erbjudande av service för olika behov inom vård och hälsa centralt och lättillgängligt i Sickla.

curanten vy_670.jpg

I Sickla finns det en strävan efter att vara nyskapande och samtidigt ta hand om den vackra industrihistoriska miljön, så byggnaden är utformad i denna anda. Adressen är Smedjegatan 18 i Sickla, i närheten av stationen för Tvärbanan och den kommande tunnelbaneuppgången. Läs mer om Curanten.

Mer om Sickla

Hälsohuset Curanten är en del av den pågående utvecklingen i Sickla där bostäder, arbetsplatser, service och trivsamma mötesplatser så sakta växer fram. Läs gärna mer om vad som händer i Sickla.

Bild: Atrium Ljungberg

Sidan uppdaterades: