Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Just nu kan det vara svårt att nå oss per epost, kontakta gärna kommunen via 087188000 eller vår chatt

April

Delta i konstfestivalen Wallstreet Stockholm med din stickade konst

Gillar du att sticka och virka? Nu kan du vara en del av konstfestivalen Wallstreet Stockholm!

I juni 2022 invigs konstfestivalen Wallstreet Stockholm. Då kommer upp till 100 stickade och virkade verk att visas på gator och torg runt om i Nacka, Stockholm och Upplands Bro. Festivalen omfattar totalt sett cirka 200 nya offentliga konstverk, med en mångfald av uttryck som bidrar till Stockholmsregionens attraktivitet och uppstart efter pandemin.

Wallstreet Stockholm Calling

Vid årsskiftet 2021/2022 genomförde Wallstreet Stockholm ett så kallat ”Open Call” för yrkesverksamma konstnärer – Wallstreet Stockholm Calling. Nu öppnar ytterligare en Open Call, den här gången för alla som tycker om att sticka eller virka. Nu har du chansen att delta med dina stickade eller virkade verk och ställa ut dem i din närmiljö. Du behöver inte vara konstnär för att ansöka, utan det räcker med att du har talang och en idé för stickad konst i din egen närmiljö.

- Wallstreet Stockholm Stickar är en fantastisk möjlighet för den som är en stjärna på att sticka eller virka att göra ett offentligt konstverk i sin egen närmiljö. Intresset för den här konstformen är stort och vi ser fram emot att presentera en härlig variation och kreativ bredd under festivalen, säger Fredrika Friberg, festivalamiral för Wallstreet Stockholm.

Stickad konst av grannar – för grannar

Att de stickade konstverken placeras ut i kreatörernas närmiljö är ingen slump. Möjligheten att kunna påverka sin närmiljö kopplas till välbefinnande och hälsa och de som bor och verkar på en plats känner den allra bäst. Vi är även mer varsamma om den närmiljö som vi själva har varit med och skapat. Wallstreet Stockholm Stickar vill också bidra till en ökad gemenskap genom att uppmuntra grannar till att samarbeta och prata om betydelsen av sin egen plats.

- Festivalen Wallstreet Stockholm är en rörelse och en konstutställning i vårt gemensamma stadsrum. Konst är hållbarhetens fjärde pelare – viktig och värdefull nog att ses som en egen aspekt av helheten. Konsten är en viktig parameter i utvecklingen av vårt samhälle och en väg framåt mot en bättre framtid, säger Fredrika Friberg.

Wallstreet Stockholm Stickar

Läs mer om anmälan och Wallstreet Stockholm här

Sidan uppdaterades: