Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Kvarnholmsförbindelsen öppnar sommaren 2016

Den 11 juni 2016 ska Kvarnholmsförbindelsens tunnel och bro mellan centrala Nacka med Kvarnholmen invigas. Senast den 24 juni väntas den kunna öppnas för trafik. Ett viktigt steg har då tagits för att knyta ihop Nacka stad.

Det sena öppningsdatumet beror att entreprenören inte lyckats hålla överenskommen tidplan. Kostnaderna för det kommer entreprenören stå för. Redan tidigare var tidplanen något förskjuten eftersom projekteringen av bron tog längre tid än beräknat.

- Vi ser verkligen framemot att bron snart kan öppnas. Det är beklagligt att öppnandet har försenats men det viktigaste för oss är att det blir en bra lösning till ett bra pris. Och det blir det, säger Yussuf Hassen, projektchef för stora infrastrukturprojekt i Nacka.

Läs mer om Kvarnholmsförbindelsen.

Sidan uppdaterades: