Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Information om ombyggnation av fastighet i Saltsjö-Duvnäs

För ett antal veckor sedan köpte den afghanska staten en fastighet i Saltsjö-Duvnäs i Nacka av en privatperson som ägt fastigheten under flera år.

Miljö- och stadsbyggnadsnämnden i Nacka fick uppgifter om att den afghanska staten inlett arbeten med syftet att göra om fastigheten till ambassad. Detaljplanen för området styr användningen av olika fastigheter. Enligt detaljplan och bygglov för den aktuella fastigheten ska fastigheten användas som bostad.

Nacka kommun förväntar sig att Afghanistans ambassad följer svensk lag och inte använder fastigheten i strid med detaljplanen. Då någon ansökan om ändrad användning för fastigheten inte kommit in till Nacka kommun beslutade nämnden den 5 april 2017 att, som en försiktighetsåtgärd, utfärda en stopporder för att förhindra att användningen av fastigheten ändras från bostad till ambassad. Det beslutet baserar sig på svensk plan- och bygglag.

Nacka kommun har kontaktat Afghanistans ambassad samt utrikesdepartementet, och för nu en dialog med utrikesdepartementet i frågan.

Sidan uppdaterades: