Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
April

Startskottet har gått för studentlägenheter i Ektorp

Med en fiktiv bomsalva, i stället för ett spadtag, signalerade Nacka kommun och ByggVesta tillsammans att utbyggnaden av studentbostäder i Ektorp nu sätter igång på riktigt. Det formella startskottet skedde den 5 april 2017.

Bild, från vänster: Anna Berfenstam, transaktionsansvarig, AFA Fastigheter, vd Marcus Svensson, ByggVesta Development, Cathrin Bergenstråhle (M), kommunalråd och ordförande i miljö- och stadsbyggnadsnämnden, Mats Gerdau, kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande (M) och Gunilla Glantz, stadsbyggnadsdirektör i Nacka kommun.

Nackas kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande Mats Gerdau (M) sade att studentbostäderna kan bli ett lyft för såväl Stockholmsregionens studenter som Ektorp, som får ett större underlag för service och handel. Kommunen arbetar också för att etablera ett universitet, vilket gör att studentbostäderna passar väl in i ”ad vi vill skapa i Nacka.

Kommunalrådet och ordföranden i miljö- och stadsbyggnadsnämnden, Cathrin Bergenstråhle (M), ser fram emot att Nacka skapar förutsättningar för en blandad stad med nya studentbostäder. Hon hoppas att studenterna ska uppskatta Ektorp med bland annat den nya tennishallen som ska byggas i närheten.

Vd Marcus Svensson från ByggVesta Development AB berättade att det nya huset ska ha en campusliknande miljö med olika lägenhetsstorlekar. Det ska ha flera gemensamma utrymmen för att studenterna ska kunna ta vara på varandra under en – ofta – krävande studietid. Målet är att anpassa hyran och miljön för studenter.

Mats Gerdau och Anna Maria Sjölin, byggledare på ByggVesta Development AB, utlöste sedan tillsammans en symbolisk sprängladdning som startskott för bygget. Bland åhörarna fanns – förutom involverade i projektet – ett 20-tal förskolebarn från Skogsstigens förskola i Ektorp.

ByggVesta bygger fyra loftgångshus med fyra till sex våningar. Cirka 150 av lägenheterna ska bli studentbostäder och 50 mindre hyresrätter. Planerad inflyttning är i december 2018.

Totalt 207 nya student- och ungdomslägenheter i Ektorp. Arkitekt: Kirsch+Dereka.

Studentbostäderna i Ektorp kommer också att bidra till att nå målet för samverkansprojektet Sthlm6000+, nämligen 6 000 nya studentbostäder i Stockholmsregionen under fyra år. Förutom Nacka ingår flera andra Stockholmskommuner, byggbolag, bostadsbolag, näringslivsrepresentanter, myndigheter, lärosäten och studenter i samarbetet.

Läs mer

Studentbostäderna i Ektorp

ByggVestas studentlägenheter i Ektorp

Sthlm6000+

Bostadsförmedlingen i Stockholm (där du som vill ha studentbostad i Ektorp kan ställa dig i kö)

Du kan också ställa dig i bostadskö på byggherrens (ByggVesta) webbplats.

Sidan uppdaterades: