Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Snart byggstart på Nya gatan i Nacka stad

Nu växer Nacka stad fram. 600 nya hem börjar byggas i år på Nya gatan, nära den nya tunnelbanan och Nacka Forum, och nu börjar förberedelserna på plats.

Redan nu, i månadsskiftet februari-mars fälls träden på området, så att fåglarna hinner hitta nya hem före häckningstiden. En del av de gamla träden kommer att få nytt liv som lekredskap i Nackas förskolor. Senare under året fortsätter bygg- och anläggningsarbetena.

Nya gatan är en av de första stadsdelarna som blir verklighet i Nacka stad. Omkring 600 nya bostäder och lokaler för butiker och verksamheter planeras här, mellan Vikdalsvägen och Värmdövägen, i Nackas nya centrum.

Konstverken i området - ljustrådar och fantasifulla husfasader – har tagits ner och ska så småningom dyka upp någon annanstans i kommunen. Exakt placering är inte bestämd ännu.

Konsten på Nya gatan en del av visionen

Under 2013 skapades visionen för Nacka stad, Nära och nyskapande, i samspel med 5 000 medborgare. Över 200 Nackabor gav sedan förslag på hur man kan beskriva visionen i bild. Resultatet blev fem stora fasader ut mot Vikdalsrondellen.

Inne i skogsdungen har tunnelbaneljud, fågelkvitter och 800 meter ljustrådar bidragit till att ge en känsla av de nya framtida bostadskvarteren.

Vad är Nacka stad?

Nacka stad är namnet på det nya, täta och blandade området som växer fram på västra Sicklaön. Nacka stad ska vara en nära och nyskapande del av Stockholm. Här är det attraktivt att leva, vistas och verka. 14 000 nya bostäder och 10 000 nya arbetsplatser gör det möjligt att bygga tunnelbanan till Nacka.

Läs mer om vad som händer på Nya gatan.

Läs mer om Nacka stad

Läs mer om Konsten att skapa stad

Sidan uppdaterades: