Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Det finns viktig information

Just nu är efterfrågan extra hög på ärenden hos Bygglovsenheten, vilket gör att du kan behöva vänta längre än vanligt på svar och besked från oss.

Mer information

Varning för blufföretag. Det har kommit till vår kännedom att ett företag som påstår sig samarbeta med Nacka kommun ringer runt till Nackabor och erbjuder sig att göra ventilationskontroller och filma ledningar i villor. Vi vill understryka att kommunen inte har något sådant samarbete eller utför liknande arbete.

Nu öppnar vi porten mellan Fisksätra och Skogsö

Nu blir det möjligt för Fisksätraborna att promenera hemifrån direkt ut i Skogsö rekreationsområde.

- När den här sträckan är färdigbyggd kommer man att kunna promenera runt i rekreationsområdet på Fisksätra holme, titta på utställningarna på museet Hamn och sedan avsluta med en utflykt till Skogsö, säger projektledare Lars Hedrén.

Följer marinan

Den nya vägsträckan, som asfalteras, kommer att gå utmed vattnet nedanför Saltsjö Pir. Därefter ansluter stigen vid Vinterbrinken öster om Fisksätra. Efter att sträckan är klar under våren 2019 behöver alltså Nackaborna inte längre passera Saltsjöbanan för att nå Skogsö.

- Nu äntligen får vi till en entré till Skogsö via Saltsjö Pir, säger Lars Hedrén.

Läs mer om stigen vid Vinterbrinken här

Arbetsområdet avskärmas under byggtid. Det blir en del sprängningar när vi anlägger vägen. Arbetet pågår dagtid mellan 07.00 och 17.00.

Det går en stig från Skutviken till Fisksätra som tar stopp i skogen vid Fisksätra Marina. Sommaren 2019, då arbetet är klart, kommer du att kunna gå hela vägen. Detta är dock inte möjligt i nuläget eftersom passagen går via entreprenören Skanskas arbetsområde.

Sidan uppdaterades: