Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Alphyddan slår upp portarna för studentboende

Nu står ett nytt bostadshus i Alphyddan redo att ta emot studenter. Med start i september är det inflyttningsdags i 93 studentlägenheter som bland annat erbjuder kompisboende och gemensam takterrass.

I Alphyddan står nu ett sexton våningar högt hus med lysande röda fasader klart. Projektet startade i början av 2017. Knappt två år senare, i september 2018, börjar inflyttningen i det nya studentboendet som ligger ett stenkast från Värmdövägen och Sickla station. Läget är idealiskt, mitt i Nacka stad som nu växer fram på Västra Sicklaön.

Nacka växer så det knakar. Det är vi stolta och glada för, och självklart planerar och bygger vi för alla åldrar och för stora och små hushåll. Det här är ett attraktivt boende för studenter i ett perfekt läge, nära handel, service och den kommande tunnelbanestationen i Sickla, säger Mats Gerdau, ordförande i kommunstyrelsen.

Kompisboende eller egen lya

Det nya studenthuset i Alphyddan erbjuder olika typer av lägenheter med smarta planlösningar som tar vara på ytan. Här finns både ettor och större lägenheter för kompisboende, med plats för tre personer. Köket och vardagsrummet är gemensamma, var och en får sitt eget sovrum.

− Huset erbjuder olika boendeformer för att kunna möta olika önskemål. Nu finns det även möjlighet kunna bo här med kompisar eller som familj. Man skulle kunna se kompisboendet som en mer privat typ av korridorboende, säger arkitekt Sofia Gylje från ETTELVA Arkitekter som tillsammans med byggaktören JM vann Nacka kommuns tävling om studentbostäderna.

Gemensamma ytor öppnar för möten

Huset är byggt för att skapa samhörighet och för att ge studenterna möjlighet att lära känna varandra. I entréplan möts man av en lounge, högst upp i huset finns ett studierum som också kan användas av alla boende. Studierummet ligger i direkt anslutning till den generösa takterrassen där man kan umgås och njuta av den magnifika utsikten med vyer över stad, natur och hav.

Läs mer om utvecklingen i Nacka stad www.nacka.se/stad

Fotograf fasadbild: Gustav Kaiser
Bostäderna förmedlas genom Stockholms bostadsförmedling.

Sidan uppdaterades: