Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Containrar som bullerskydd på Värmdövägen

Fram till slutet av november står bullerskyddande containrar uppställda längs med Värmdövägen i Nacka, i höjd med Lillängen. Ett av de två körfälten mot Stockholm stängs av.

Bullerskydd när berg tas bort

De uppställda containrarna längs med Värmdövägen fungerar som bullerskydd under den tid som Skanska utför ett arbete med att ta bort berg nära vägen. Arbetet är en del av förberedelserna för de fyra kvarter som ska byggas mellan stadshuset och Nacka Forum med första inflytt 2021. Läs mer om det nya bostadsområdet.

Ett avstängt körfält

Från sista veckan i september till slutet av november kommer ett av de två körfälten (det närmast containrarna) i riktning mot Stockholm att vara avstängt. Avstängningen sträcker sig över cirka 50 meter och ligger i höjd med Lillängen, strax efter rondellen. Bussar och bilar delar på ett körfält. På södra sidan om Värmdövägen finns en gång- och cykelbana, den påverkas inte.

En del av utvecklingen av centrala Nacka

I centrala Nacka skapas nya bostadskvarter med plats för grönska, butiker och restauranger. Fotbollsplaner, sporthallar och skolor tillsammans med stadspark, nya torg och spännande arkitektur gör stadsdelen trivsam och levande. Här blir det lätt och tryggt att gå, cykla eller åka buss och när tunnelbanan till Nacka har byggts ut åker du till Stockholms city på 12 minuter. Och natur och hav är fortfarande nära.

Sidan uppdaterades: