Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Det finns viktig information

Just nu är efterfrågan extra hög på ärenden hos Bygglovsenheten, vilket gör att du kan behöva vänta längre än vanligt på svar och besked från oss.

Mer information

Samråd för Sickla stationshus

Nu bjuder Nacka kommun in till samråd för Sickla stationshus i Sickla. Välkommen att tycka till!

Välkommen på Öppet Hus, måndag 9 december 2019. Det är drop-in med utställning mellan kl. 17.30 och 19.30. Kom och prata om förslaget och ställ frågor. Platsen är matsalen i Nacka stadshus, Granitvägen 15.

Samrådet är 26 november 2019–8 januari 2020. Då kan du ta del av detaljplaneförslaget och lämna dina synpunkter. Information finns utställt i entréhallen i Nacka stadshus, Granitvägen 15, samt i biblioteket i Nacka Forum och i biblioteket i Dieselverkstaden, Sickla.

Det nya stationshuset är tänkt att byggas i anslutning till Sickla industriväg, Tvärbanans och Saltsjöbanans hållplats Sickla, samt ovanpå den kommande tunnelbaneuppgången för Sickla station.

Förslaget är ett nytt högt hus med plats för entré till tunnelbanan, vänthall, handel och service. Dessutom planeras det för café/restaurang i bottenvåningen som har öppen planlösning. Högre upp i byggnaden planeras för kontor och hotell. Stationshuset, med cirka 23 våningar, kommer att utgöra ett landmärke och fungera som en av entréerna till Sickla köpkvarter. Byggnaden beräknas bli cirka 90 meter hög.

Den nya byggnaden ska bidra till att platsen blir en tilltalande och viktig bytespunkt för kollektivtrafiken. Sickla växer och utvecklas. Detaljplanen för Sickla stationshus utgör en del av planerna för västra Sicklaön i Nacka. Läs mer om förslaget och hur du kan lämna synpunkter.

Bild: Visionsbild Sickla stationshus - Kanozi Arkitekter

Sidan uppdaterades: