Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Samråd om Järla stationsområde norr

Välkommen att delta i samråd om utvecklingen av Järla stationsområde norr. Här planeras närmare 400 bostäder vid den blivande tunnelbanestationen Järla. Nu kan du tycka till om förslaget.

Samrådet pågår från 22 januari till 19 februari 2020. Då kan du titta på detaljplaneförslaget och lämna dina synpunkter. Det finns att se i entréhallen i Nacka stadshus, Granitvägen 15, samt på biblioteket i Nacka Forum och här på nacka.se/jarlastation-norr.

Öppet hus för dig

Torsdagen den 6 februari är det Öppet hus i Nacka stadshus mellan 16.30 – 19.30. Du är välkommen att se utställningen, prata om förslaget och ställa frågor till oss som jobbar i projektet, bostadsutvecklaren och tunnelbanans representanter. Vi ses i matsalen, Nacka stadshus, Granitvägen 15!

Ny stadsdel och viktig knutpunkt

I Järlas norra stationsområde planeras två kvarter med närmare 400 bostäder samt lokaler för handel, restauranger och service i gatuplan. Förslaget omfattar flerbostadshus i fem till nio våningar, varav ett med entréer till tunnelbanan och ett högre hus i elva våningar. Det blir även torg med cykelparkeringar, grönska och sittplatser.

Området blir även en viktig knutpunkt för tunnelbana, bussar och Saltsjöbanan. Tunnelbanestationen i Järla byggs i ett separat projekt som samordnas med Järla stationsområde. Även Järla bro och Värmdövägen anpassas till den nya stadsmiljön. Gamla ekar längs med Kyrkstigen bevaras i planförslaget.

Läs mer om förslaget och hur du kan lämna synpunkter

Illustration: Semrén & Månsson/ALM Equity

Sidan uppdaterades: