Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Förberedelse för Sickla stationshus startar

Nu börjar arbetet med grundläggning av Sickla stationshus i Sickla. Saltsjöbanan och Tvärbanan kommer vara igång under byggtiden.

Förberedande grundarbeten påbörjas nu för Sickla stationshus där tunnelbanans biljetthall kommer ligga. Atrium Ljungberg driver detta projekt tillsammans med Region Stockholm. Tunnelbanan till Nacka beräknas vara i gång 2030.

Området är beläget strax intill Tvärbanan och Saltsjöbanan, vid Sickla. Saltsjöbanan och Tvärbanan kommer att vara igång under byggtiden. Under första året kommer arbete med spontning, sprängning och schaktning att genomföras vilket innebär att det kommer att uppstå en del buller. Det pågående arbetet sker i enlighet med befintlig detaljplan, som medger ett lägre hus.

Parallellt sker ett detaljplanearbete på Nacka kommun för en stationsbyggnad med fler våningar som planeras innehålla kontor, restaurang och service. Förslaget är att huset blir 23 våningar högt. Granskning av den nya detaljplanen är planerad till sommaren 2020.

Vid Sickla stationshus planeras Sicklas största knutpunkt för kollektivtrafik. Här kommer omstigning att ske mellan tunnelbana, Tvärbana, Saltsjöbana och busstrafik.

Mer information

På Atrium Ljungbergs webbplats al.se finns information om stationshuset och andra pågående stadsutvecklingsprojekt i Sickla. Läs mer övergripande information om projekten.

Även Region Stockholm, nya tunnelbanan, har information om arbetet med Sickla stationshus på sin webbplats.

Arbeten som pågår i närområdet

På Sickla industriväg sker också arbeten, läs gärna mer om detta.

Området för det framtida stationshuset är markerat i rött.

Sidan uppdaterades: