Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Många arbeten i Stockholmstrafiken i sommar

Under sommaren pågår många trafikarbeten. För att arbetena ska påverka resenärer och trafikanter så lite som möjligt samverkar aktörer inom Stockholmstrafiken. I Nacka påverkar ett mindre antal arbeten sommartrafiken i en större omfattning,

Som tidigare år utförs många arbeten under sommaren som påverkar spår- och vägtrafiken i Stockholm. Arbetena görs för att förbättra kapaciteten i Stockholmstrafiken. För att minska påverkan på trafiken samverkar Nacka kommun Trafikverket, Stockholms stad, Region Stockholms förvaltning för utbyggd tunnelbana, Trafikförvaltningen och Solna stad .

Sommartrafiken i Nacka

Trafiksäkerhetsåtgärder och ökad framkomlighet är centrala delar när Nacka växer och utvecklas. Flera stadsbyggnadsprojekt pågår runt om i kommunen, men bara ett mindre antal påverkar trafiken i en större omfattning i sommar.

Under sommaren kommer Sickla industriväg, som byggs om till en modern stadsgata, fortsätta vara avstängd för genomfart med motortrafik. Sickla P-hus och Järnvägsgatan med intilliggande verksamheter nås genom att köra ner Sickla industriväg norrifrån, via Värmdövägen. Gående och cyklister tar sig förbi arbetsområdet genom att följa hänvisningsskyltningen.
Projektsida Sickla industriväg

Ombyggnaden av Mensättravägen i Orminge kommer att slutföras under sommaren, då gatan får fyra nya cirkulationsplatser samt en ny cykelväg till Orminge centrum, vilket tydligare binder samman Orminges olika delar med varandra.
Projektsida Mensättravägen i Orminge

Region Stockholm är i gång med utbyggnaden av Blå linje till Nacka. Dessa arbeten innebär kortare trafikavstängningar vid sprängningar vid bland annat Sickla, Järla och vid Skvaltans trafikplats i Nacka. Även trafiken som passerar Skurubron påverkas av kortare avstängningar när Trafikverket genomför sprängningsarbeten för nya Skurubron.

Samordning mellan projekten

Mats Bohman, trafik- och fastighetsdirektör i Nacka kommun:

– Nu börjar det verkligen märkas att det byggs runt om i Nacka. Utöver bygget av tunnelbana och nya Skurubron, så påverkas trafiken av arbetena på Mensättravägen och Sickla industriväg. Då många projekt pågår parallellt lägger vi fokus på samordning mellan projekten för att minimera trafikstörningarna och hitta bästa möjliga lösningar under byggtiden.

Karta-trafikpåverkande-arbeten-sommaren-2020-800x800.png

Många arbeten i Stockholmstrafiken i sommar

Förutom Trafikverkets utbyggnad av Mälarbanan, där man under sommaren arbetar på sträckan mellan Sundbyberg och Jakobsberg., fortsätter också deras upprustning av Getingmidjan, spåren mellan Stockholm Central och Stockholms södra. Det blir den tredje och sista sommaren med arbeten på Getingmidjan. Även på vägarna utför Trafikverket viktiga arbeten.

En annorlunda sommar med anledning av Coronaviruset

För att minska påverkan på trafiken samordnas planering och tidplaner, men på grund av coronaviruset ser den här sommaren annorlunda ut. Planerade arbeten kan komma att ändras och det är viktigt att trafikanter och resenärer följer Folkhälsomyndighetens och regeringens rekommendationer samt är extra uppmärksamma på aktuell trafikinformation i år.

Läs mer om Trafikverkets, våra och övriga aktörers arbeten i Stockholmstrafiken i sommar.
Många arbeten i Stockholmstrafiken i sommar

Läs mer om Region Stockholms arbete med Blå linje till Nacka
Region Stockholm - Blå linje till Nacka
Region Stockholm - Aktuella arbeten i Nacka

Läs mer om Trafikverkets arbete med nya Skurubron
Trafikverkets projektsida Skurubron

Planera din resa - Ha koll på trafikinformationen om du beger dig ut i trafiken.
trafiken.nu

Håll dig uppdaterad om Regeringens och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för resor.
Folkhälsomyndigheten
Regeringskansliet

Sidan uppdaterades: