Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Det finns viktig information

Varning för blufföretag. Det har kommit till vår kännedom att ett företag som påstår sig samarbeta med Nacka kommun ringer runt till Nackabor och erbjuder sig att göra ventilationskontroller och filma ledningar i villor. Vi vill understryka att kommunen inte har något sådant samarbete eller utför liknande arbete.

Just nu är efterfrågan extra hög på ärenden hos Bygglovsenheten, vilket gör att du kan behöva vänta längre än vanligt på svar och besked från oss.

Mer information

Reser du genom Nacka? Nu tar det längre tid

Nu tar det längre tid än vanligt att resa genom Nacka. Flera större byggprojekt begränsar framkomligheten, framför allt under högtrafik.

Nu pågår flera större byggprojekt som begränsar framkomligheten i Nacka. Därför tar det ofta längre tid att resa. I Orminge, runt Skurbron, Centrala Nacka och Sickla är det mest märkbart.

- Nu stökas och bökas det på många platser i Nacka. Centrala Nacka vill jag lyfta speciellt. Det är ett stort område med flera pågående byggprojekt som påverkar trafiken på väg 222, Vikdalsvägen, Värmdövägen och vägarna runt om. Oavsett hur du reser påverkas du, säger Ulrika Haij, biträdande trafik- och fastighetsdirektör i Nacka kommun.

Karta-trafikpåverkande-arbeten-sommaren-2020-2-2000x1400.png

Nacka utvecklas och framtidens trafiklösning byggs

Många stadsbyggnadsprojekt i Nacka är i full gång. Bostadsområden, kontor och trivsamma mötesplatser växer fram. Det dras även el- och vattenledningar. Samtidigt byggs framtidens hållbara trafiklösning. Region Stockholm bygger ut tunnelbanan till Nacka. Trafikverket bygger nya Skurubron, trafikplatser byggs om och nya gröna stadsgator och gång- och cykelbanor skapas.

Stort fokus läggs på samverkan och samordning för att hitta bästa tänkbara trafiklösningar. Ibland sker projekten samtidigt, vilket är en förutsättning för att det fortsatta arbetet inte ska stanna upp. Vi mäter och följer upp påverkan på trafiken och justerar allt eftersom.

Tillsammans skapar vi trygghet i trafiken

Planera din resa och räkna med längre restider. Har du möjlighet, res gärna utanför högtrafik.

- I en kommun som växer och utvecklas påverkas även trafiken. Många har också lyssnat på råden från Folkhälsomyndigheten för att förhindra smittspridningen av Covid-19, och endast reser kollektivt om man måste. Det är viktigt och bra. Vi ber om tålamod nu när trafiksituationen är extra kämpig. Tillsammans kan vi skapa trygghet i trafiken, säger Ulrika Haij.

Läs mer om Nackas större trafikpåverkande arbeten:
nacka.se/trafikeninacka

För aktuellt trafikläge se:
trafiken.nu

Sidan uppdaterades: