Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Det finns viktig information

Just nu är efterfrågan extra hög på ärenden hos Bygglovsenheten, vilket gör att du kan behöva vänta längre än vanligt på svar och besked från oss.

Mer information

Obos utvecklar 300 bostäder i Centrala Nacka

Bostadsutvecklaren Obos förvärvar Elverkshuset och planerar att utveckla 300 nya bostäder längs Värmdövägen i Centrala Nacka, Sveriges första naturbana stadsdel.

Illustration: TengbomElverket_670px.jpgBostadsutvecklaren Obos förvärvar Elverkshuset och planerar att utveckla 300 nya bostäder längs Värmdövägen i Centrala Nacka, Sveriges första naturbana stadsdel. Obos kommer sätta spaden i marken redan nästa år och välkomna boende för inflyttning från 2024 och framåt.

- Detta projekt passar Obos väldigt väl. Vi vill bidra till en hållbar utveckling genom att skapa möjlighet för fler människor att bosätta sig i en mycket attraktiv del av Centrala Nacka med närhet till såväl service som kommunikationer och natur. Storleken på projektet ger oss möjlighet att kunna möta flera olika kundsegment och målgrupper och samtidigt uppfylla våra medlemmars bostadsdrömmar, berättar Sofia Ljungdahl, VD för Obos Nya Hem och ansvarig för bolagets storstadssatsning.

- Vi välkomnar Obos som ny aktör och vi ser fram emot att tillsammans med Obos utveckla det här attraktiva läget i Centrala Nacka, säger Katarina Wåhlin Alm, stadsutvecklingsdirektör i Nacka.

Detaljplanen för Elverkshuset vann laga kraft 11 januari 2021. Inom detaljplanen ska även Kungsvåningen bygga drygt 100 bostäder. Området ligger norr om Värmdövägen, söder om Nacka stadshus och öster om Järla skola. Läs mer om utvecklingen av Elverkshuset och se karta.

I samverkan mellan Nacka kommun, fastighetsägare, byggaktörer, näringsliv och Nackabor kommer vi att utveckla Centrala Nacka till en stadsdel där det urbana stadslivet och naturen möts på ett nytt sätt. Läs mer om samarbetet på centralanacka.se.

Sidan uppdaterades: