Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Skurubrons lanseringsnos allt längre

Nu har nya Skurubrons första brodel monterats ihop - 30 meter bred och tolv meter lång. I helgen sköts den fram mot hallens öppning i en så kallad första lansering, men den syns inte än. Det som syns nu är lanseringsnosen, den viktiga länken mellan bro och bropelare.

Det arbetas intensivt inne i montagehallen invid Skurubron. Det är därinne nya Skurubron svetsas och monteras ihop.

Lanseringsnosen - viktig länk i brobygget

Det som nu syns när du passerar montagehallen invid Skurubron är lanseringsnosen. Den 70 meter långa nosens uppgift blir att fånga upp och stödja sig på första bropelaren utanför montagehallen. Det är den som kommer att avlasta nya Skurubron när den växer ut i etapper.

Två av de totalt 62 brosektionerna har nu svetsats ihop och skjutits parallellt framåt i hallen med hjälp av domkrafter på kraftiga skenor som är monterade på montagehallens golv och även i brons landfäste, att ta spjärn emot.

I december börjar nya bron att synas

Första lanseringen är klar och de två första brosektionerna har närmat sig hallens öppning. Ny plats i hallen har därmed skapats för att montera ihop nya sektioner och sammanfoga med de första. Vid den tredje lanseringen i december kommer nya bron att börja synas utanför hallen.

Under 2022 ökar Trafikverket takten och tre brosektioner kommer lanseras åt gången.

Nya Skurubron beräknas öppna för trafik hösten 2022.

Vill du veta mer?

Läs mer om Trafikverkets arbete inne i montagehallen:
”Nosen” allt längre – viktig länk i brobygget

Läs mer Trafikverkets projekt nya Skurbron:
trafikverket.se/skurubron

Sidan uppdaterades: