Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Mars

Våren närmar sig – snart dags för sandupptagning

Nu tjuvstartar vi sandupptagningen med en första sopning av bussgatorna i Sickla och Boo.

Äntligen är det dags att inleda sandupptagningen efter vintern. På måndag den 21 mars skickar vi ut de första maskinerna för att ta upp grus och sand på bussgator i Sickla och Boo. Det är kommunens entreprenör Peab som sköter kommunens sandupptagning, och de har 37 maskiner tillgängliga för att göra jobbet.

Kan inte sopa innan snön har smält bort

– Det här är en första insats på de vägar där det ligger stora mängder. Men vi måste avvakta lite med att sätta igång det stora sandupptagningsprogrammet. Det är fortfarande frost på nätterna och ligger både is och snövallar kvar på flera ställen, berättar Niklas Eklöf, som är gruppchef på vägdriften i Nacka kommun.

Han förklarar att det finns en hel del grus infryst i snön. För att få med sig den vid sopningen måste man vänta tills vallarna har tinat.

Felanmäl gärna snövallar som ligger kvar

– Vi har varit och skrapat, och även stödsaltat på en del av vallarna för att påskynda smältningen, men på de vägar som inte får så mycket sol tar det lite längre tid. Om du har mycket is och vallar på din gata är du välkommen att höra av dig med en felanmälan så ska vi göra en insats under nästa vecka, säger Niklas Eklöf, som också har personal på väg ut för att börja sopa trappor vid park- och gångvägar.

Sanden återvinns till kommande vintrar

Sanden som sopas upp sållas och rensas från skräp och sparas sedan för att återanvändas eller återvinnas. Minst 80 procent av sanden ska återanvändas till halkbekämpning under kommande vintrar.

Här finns länk till Felanmälan

Sidan uppdaterades: