Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Ta en titt på Sicklas nya stadsgata

Sickla industriväg är en ny stadsgata i Sickla. De nya breda gång- och cykelbanorna används redan flitigt. Längs gatan finns träd, belysning, cykelställ och bänkar. Sickla industriväg är en viktig länk som leder fram till Sicklas knutpunkt för kollektivtrafik, till Sickla köpkvarter och till Sicklastråket som knyter samman Hammarby sjöstad med Sickla. En bit söderut hittar du även Nackareservatet och Hammarbybacken. Ta en tur och titta!

Längs Sickla industriväg används redan nya breda gång- och cykelbanorna för fullt. Även ny belysning, cykelställ och bänkar finns på plats. Sickla industriväg byggs om till en trafiksäker, framkomlig och trivsam stadsgata.

Längs gatan stoltserar träden Kärrek

Träden, Kärrek, står planterade i gallertäckta växtbäddar, vilka är viktiga eftersom de hjälper att ta upp mycket av vattnet från gatan vid regnväder.

Sickla industriväg - en viktig länk

Från Sickla industriväg kan du enkelt ta dig till Sickla köpkvarter på öster sida, nya området Nobelberget på väster sida samt Nackareservatet och Hammarbybacken åt söder. Sicklastråket, som knyter samman Sickla med Hammarby Sjöstad, når du även enkelt från Sickla industriväg och är ett smidigt val för dig som går eller cyklar.

Knutpunkt för kollektivtrafik

Sickla industriväg leder fram till station Sickla, en knutpunkt för kollektivtrafik. Knutpunkten är redan idag en central plats för resande med kollektivtrafik, men blir ännu viktigare när Sickla utvecklas. Idag kan byte enkelt ske mellan Tvärbanan, Saltsjöbanan och bussar. Utbyggnaden av nya tunnelbanan pågår, med stationerna Sickla, Järla och Nacka. När den är klar 2030 kan du snabbt ta dig mellan Nacka och T-centralen.

Läs mer om Sicklas utveckling; Sickla | Nacka kommun

Bild Sickla industrivägBild: Sickla industriväg

Bild Sickla industriväg kvällBild: Sickla industriväg

Bild Sickla industrivägBild: Sickla industriväg

Sidan uppdaterades: