Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Oktober

Första spadtaget för Fisksätras fortsatta utveckling

Igår tog Stena Fastigheter i samverkan med Nacka kommun ett spadtag för den fortsatta utvecklingen av Fisksätra. De centrala kvarteren rustas upp med nya bostäder, öppna och välkomnande promenadstråk, tryggt stadsliv, gång- och cykelbanor samt förbättrad belysning. Arbetet med bostäder, gångstråk och vägar ska bidra till en mer levande stadsdel.

– Jag är stolt och glad att vi tar viktiga steg i den fortsatta utvecklingen av Fisksätra. Genom en värdefull samverkan mellan Stena Fastigheter, kommunen och civilsamhället skapas nu fler bostäder, en ny förskola, ett äldreboende och nya levande mötesplatser med närhet till natur och hav. En viktig pusselbit som bidrar till ett mer attraktivt och tryggare Fisksätra, säger Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande i Nacka.

Den första etappen består av projekten Saltsjöblick, bestående av 67 bostadsrätter, och Sjölyckan som består av 101 hyresrätter. Spadtaget togs i samverkan med Nacka kommun, Stena Fastigheter och en av de boende i Fisksätra som nu valt att köpa bostad i den första etappen av bostadsrätter.

Artikelbild2 spadtag.jpgI bild: Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande, med en boende i Fisksätra och PG Sabel, vd Stena Fastigheter Stockholm, som tar första spadtaget.

En ny modern sporthall

Det händer mycket i Fisksätra. Utöver bostäder, service och nya levande kvarter byggs även en multihall. Multihallen kommer att ge plats för olika friidrottsgrenar, dans, basket, styrketräning, kampsport, olika streetsporter. Sporthallen kommer att ge goda möjligheter för en lättillgänglig och aktiv vardag. En ny fritidsgård med café blir även en del av multihallen.

Saltsjöbanan utvecklas och anpassas för fler resande

Region Stockholm bygger om Saltsjöbanans station Fisksätra med dubbla spår och plattformar där tågen kan mötas. Det här arbetet innebär att fler tåg kan gå på banan samtidigt, och gör det möjligt för tätare trafik. Saltsjöbanan stängs av i början av 2023 och ersätts med busstrafik till och med våren 2024.

Fakta:

Stena Fastigheter äger drygt 2 500 lägenheter i Fisksätra, Nacka. Fram till 2030 kommer det att pågå omfattande renoveringar av befintligt bestånd samt nyproduktion av bostäder, vårdboende och förskolor. Det kommer att bygga såväl hyres- som bostadsrätter.

Etapp1: Saltsjöblick, 67 bostadsrätter och Sjölyckan, 101 hyresrätter
Entreprenör: Mecon Bygg AB
Läs mer om etapp 1 på Stena Fastigheter

Saltsjöbanans ombyggnad, stations- och spårarbete:
SL/Trafikförvaltningen
Läs mer om Saltsjöbanans ombyggnad hos SL /trafikförvaltningen,

Multihallen
Multihallen med totalt 5 700 kvadratmeter och en ny yta för sportverksamhet. En sporthall med plats för många olika friidrottsgrenar.
Läs mer om Fisksätra Multihall

Bakgrund

Detaljplanen för Fisksätra vann laga kraft den 1 september 2021 vilket innebar startskottet för att börja planera för området. Efter det har Nacka kommun bjudit in medborgarna till samråd och gjort ett antal utredningar med hänsyn till bland annat miljö och trafiksituation. Nacka kommun arbetar med planeringen av gator, gångstråk och gör plats för grönska och service. I Fisksätra skapas förutsättningar för en mer levande stadsdel.

Sidan uppdaterades: