Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
November

Byggstart för 60 nya bostäder i Elverkshuset, mitt i centrala Nacka

Ytterligare en viktig pusselbit för utvecklingen av det naturbana Centrala Nacka faller på plats när OBOS byggstartar 60 nya lägenheter längs med Värmdövägen. Detta är den första etappen i kvarteret Elverkshuset som kommer att bestå av totalt 330 lägenheter när allt är klart.

Här byggs allt från ettor till större femrummare med uthyrningsdel samt en gemensam takterrass. Levande bottenvåningar med verksamheter och så småningom ett torg med ekar, silverlindar, blommor och sittplatser bidrar till det naturbana Centrala Nacka. Den första inflyttningen planeras till första kvartalet 2025.

Brf Ampere_vinter Webb artikel.jpgVisionsbild över det nya kvarteret i Centrala Nacka. Arkitekt: OBOS.

Centrala Nacka med närhet till allt

I Centrala Nacka växer en naturban stadsdel fram, en attraktiv plats med unik karaktär och innehåll som attraherar nya boende, verksamheter och besökare. En plats där naturens lugn möter stadens puls i ett av Nackas mest centrala lägen med närhet till både natur och butiker, restauranger, näringsliv, skolor och kultur. När den nya tunnelbanelinjen är klar 2030 tar det tolv minuter att åka från T-centralen till Centrala Nacka. Centrala Nacka är en stadsdel som bidrar till livskvalitet och utveckling som är bra både för människor som lever i den och för klimatet. Här skapas möjligheter till en hållbar livsstil, både socialt, ekologiskt och ekonomiskt.

OBOS pressmeddelande om byggstarten hittar du här.

Sidan uppdaterades: