Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Ett grönt spadtag för grannskapet Syrenen i Ältadalen

Den 7 december tog Bonava ett spadtag för grannskapet Syrenen i Ältadalen, ett viktigt steg i utvecklingen av Älta. I Syrenen planeras det för 22 svanenmärkta villor med energieffektiva hus som utrustas med både solceller och laddstolpar. Solcellerna bidrar till att energibehovet kan minskas med 20 procent.

20221207_082525582_iOS kopiera.jpg

Anne Schönberg, chef Region Stockholm Mälardalen, Bonava tog spadtag tillsammans med Johan Krogh, Biträdande kommunalråd i Nacka kommun (i bild ovan). Både spadtag och ett grönt band fick symbolisera det goda samarbetet mellan Bonava och Nacka kommun.

I Nacka kommun ska nybyggnation så långt som möjligt bidra till en god livsmiljö där resurser används hållbart och klimatsmart. Bonavas nya grannskap, Syrenen, i Ältadalen bidrar på ett viktigt sätt genom att väsentligt öka antalet miljöcertifierade byggnader i kommunen.

Genom en bra samverkan mellan byggaktörer och kommun skapas en attraktiv plats med unik karaktär och innehåll som attraherar nya boende till Älta. En plats som samtidigt präglas av naturens lugn och möjlighet till friluftsliv. I området finns både motionsspår och badplatser i Nackareservatet, Hellasgården och vid Ältasjön. I Älta har boende nära till en väl utvecklad service med butiker, skolor och kultur. Här skapas möjligheter till en hållbar livsstil, både ekonomiskt, socialt och klimatmässigt.

Läs mer om Ältadalen och grannskapet Syrenen hos Bonava.

Här kan du läsa mer om utvecklingen i Älta

Sidan uppdaterades: