Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Januari

I strålande solsken togs idag ett första spadtag för Elverkshuset i Centrala Nacka

Spadtaget togs gemensamt av Mats Gerdau kommunstyrelsens ordförande, Sofia Ljungdahl, vd OBOS Nya hem, Daniel Siraj, koncernchef OBOS och viktigast av allt - barnen från Kristallens förskola - våra framtida Nackabor

- Dagens spadtag för OBOS nya kvarter i Centrala Nacka är ett tydligt exempel på den framtidstro som råder här. Vi utvecklas inte bara för dagens Nackabor utan även för framtida generationer, som barnen från Kristallens förskola som är med oss idag. En hållbar och robust utveckling är det vi arbetar för även i osäkra tider, säger Mats Gerdau kommunstyrelsens ordförande.

Elverkshuset_3D - Webb.jpgVisionsbild över det nya kvarteret i Centrala Nacka. Arkitekt: OBOS.

Detta är första etappen i kvarteret Elverkshuset som kommer att bestå av totalt 330 lägenheter och en takterrass när allt är klart. Levande bottenvåningar med verksamheter och så småningom ett torg med ekar, silverlindar, blommor och sittplatser bidrar till det naturbana Centrala Nacka.

Det blir en blandning av bostäder med både ettor och femrummare. Även upplåtelseformerna skiljer sig åt för att skapa förutsättningar för fler att kunna äga eller deläga sin bostad. Ett koncept som är nytt i Nacka men som OBOS arbetat mycket med i Norge. Den första inflyttningen planeras till första kvartalet 2025.

- Nacka är en spännande och attraktiv stadsdel. Med sin närhet till centrum och fina omgivningar tror jag att många kommer trivas här. Att vi dessutom kan erbjuda OBOS Deläga och därmed sänka trösklarna till det ägda boendet för fler känns extra bra, säger Sofia Ljungdahl, VD OBOS Nya Hem och ansvarig för OBOS storstadssatsning.

- Som medlemsorganisation, med över 500 000 medlemmar i Norge och Sverige, har vi ett uppdrag att leverera bostäder även när marknaden är osäker. Vi arbetar långsiktigt, tror på projektet och ser en stor potential i Nacka. Här kommer vi kunna erbjuda både moderna och miljömässigt hållbara bostäder till personer i livets alla faser.

Centrala Nacka med närhet till allt

I Centrala Nacka växer en naturban stadsdel fram, en attraktiv plats med unik karaktär och innehåll som attraherar nya boende, verksamheter och besökare. En plats där naturens lugn möter stadens puls i ett av Nackas mest centrala lägen med närhet till både natur och butiker, restauranger, näringsliv, skolor och kultur. När den nya tunnelbanelinjen är klar 2030 tar det tolv minuter att åka från T-centralen till Centrala Nacka. Centrala Nacka är en stadsdel som bidrar till livskvalitet och utveckling som är bra både för människor som lever i den och för klimatet. Här skapas möjligheter till en hållbar livsstil, både socialt, ekologiskt och ekonomiskt.

Sidan uppdaterades: