Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Uppdatering av bygglovenhetens e-tjänster. 25 maj klockan 11.30 till och med 30 maj går det inte att använda bygglovenhetens e-tjänster på grund av en uppdatering.

Nacka bästa cykelkommun i regionen

I Cykelfrämjandets granskning av kommuners arbete med cykling klättrade Nacka kommun i år till sjunde plats.

Kommunvelometern är Cykelfrämjandets årliga nationella granskning av vad kommuner gör för att öka cyklingen och göra den säkrare och mer attraktiv. I 2019 års undersökning klättrade Nacka 16 placeringar till sjunde plats totalt, och blev därmed bästa kommun i Stockholmsregionen, strax före Stockholm som hamnade på nionde plats. Vinnare blev, för tredje året i rad, Uppsala.

– Det är mycket glädjande att se att vårt arbete för att förbättra för gående och cyklister står sig så väl i en jämförelse med andra kommuner. För att Nacka ska kunna fortsätta att utvecklas hållbart, både för nuvarande och nya invånare, är cykling en viktig och växande del av resandet inom kommunen, säger Mats Bohman, trafik- och fastighetsdirektör i Nacka kommun.

Nacka fick 72,5 poäng av 90 möjliga, vilket är en förbättring med 20 poäng jämfört med förra året då vi kom på 23:e plats. Vinnande Uppsala fick 82 poäng.

Läs hela granskningen här

Sidan uppdaterades: