Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Vi har stora förseningar i sophämtningen vilket drabbar stora delar av Nacka. Vänligen låt kärlen stå kvar ute. Ingen felanmälan behövs, vi följer upp detta löpande.

Nytt cykelrekord i Nacka när allt fler sätter sig på sadeln

Nackaborna cyklar som aldrig förr. Sedan kommunen började mäta antalet cyklister för sex år sedan har de dagliga noteringarna stigit med drygt 43 procent.

Allt fler av Nackaborna väljer att cykla för att ta sig dit de ska, och i år har siffrorna över antalet passager vid en av kommunens mest trafikerade knutpunkter slagit alla rekord. Sedan årsskiftet har drygt 555 000 cyklister passerat under Sicklavägen, vid gränsen mellan Nacka och Stockholm. Det innebär en ökning med nästan 54 000 cyklister, jämfört med den senaste toppnoteringen under motsvarande tidsperiod, från 2018.

Över 43 procent fler cykelresor

Sedan mätningarna i Nacka startade för sex år sedan har antalet passager i Sickla under perioden 1 januari – 25 augusti ökat från cirka 387 000 till över 555 000. Trenden håller i sig även i år – trots att många har arbetat hemifrån och kanske inte behöver ta sig till jobb och skola varje dag. Även i resten av länet syns en tydlig ökning av antalet cyklister.

Bra för dig – och alla andra

Ju fler som cyklar desto bättre flyter trafiken för alla dem som måste ta bilen eller bussen. Och för cyklisten själv är fördelarna många: Det är enkelt och billigt. Du tar dig smidigt fram hela vägen till ditt resmål och behöver inte fastna i köer eller vända i dörren för att bussen är full. Du kan resa när du vill och behöver sällan leta efter parkering. Som bonus får du även mer vardagsmotion och en bättre hälsa.

Nu är ett bra tillfälle att börja

Har du funderat på att cykla lite oftare? Nu när SL fortsätter avråda från alla icke nödvändiga resor finns det ännu fler skäl att ta fram cykeln. Direkt efter semestern, innan du hunnit falla tillbaka i gamla hjulspår, är ett perfekt tillfälle att starta en ny vana. Och det finns fortfarande gott om plats för fler cyklister. I Nacka har vi över 100 km cykelbanor, och köer är mycket sällsynta.

Sidan uppdaterades: