Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Just nu är efterfrågan extra hög på ärenden hos Bygglovsenheten, vilket gör att du kan behöva vänta längre än vanligt på svar och besked från oss.

Mer information

Montagehall snart på plats bredvid Skurubron

Trafikverket bygger en montagehall strax söder om Skurubron, vid trafikplats Skuru. Därinne kommer brodelarna sedan svetsas ihop för skjutas ut i omgångar över sundet. Hösten 2022 beräknas Nya Skurubron öppna för trafik.

Passerar du Skurubron har du säkert sett flera nytillkomna pelare och en stor platta vid sidan av bron. Det är grunden till montagehallen som Trafikverket bygger, det är därinne nya Skurubron skapas, del för del.

Bron byggs ihop på plats

Det är ovanligt att man på plats bygger ihop en bro på detta sätt idag. Ofta byggs stora enheter på en annan plats för att sedan skeppas via fartyg till byggarbetsplatsen.

Nu kommer delarna istället på lastbil från Italien, där en verkstad har bearbetat stålet och provmonterat för att se att delarna passar ihop.

Växa fram över sundet

När brodelarna anländer till Sverige och Skuru, svetsas de ihop i montagehallen, målas under tak för att slutligen lanseras (skjutas ut) en del i taget över Skurusundet. Det kommer alltså att gå att se bron sakta växa fram över sundet.

Nya Skurubron beräknas öppna för trafik hösten 2022.

Läs mer om nya Skurubron på Trafikverkets projektsida:
trafikverket.se/skurubron

Bild på montagehallen vid Skurubron

Sidan uppdaterades: