Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Kunskap till 100 000! Nackas skolor antar Gapminders utmaning

Nacka växer och snart är vi 100 000 invånare! En stor andel av Nackaborna är barn och unga och när vi passerar denna milstolpe vill utbildningsnämnden passa på att uppmärksamma hur viktigt det är att alla barn får en faktabaserad världsbild.

Nacka kommun är därför först ut i Sverige med att erbjuda all personal i förskola och skola Gapminders globala kunskapscertifikat. Vi hoppas att så många verksamheter som möjligt tar chansen att certifiera hela personalen – och att fler kommuner följer efter! När alla på förskolan/skolan har klarat testet får alla i personalen – förutom nya och vidgade kunskaper – ett diplom och biocheckar.

Gapminder är en svensk stiftelse som startades 2005 av den nyligen bortgångne Hans Rosling tillsammans med Ola och Anna Rosling Rönnlund, hans son och svärdotter. Gapminders målsättning är att bidra till en god global utveckling genom att göra statistik rörande sociala, ekonomiska och miljörelaterade frågor lättillgänglig och enkel att förstå. Arbetet görs i samarbete med bland annat FN och universitet och bedrivs utan vinstintresse.

Vill du själv testa? Klicka på länken nedan för att komma till testet Basic Global Facts 2017 på svenska. Testet fungerar bäst att göra på dator eller läsplatta då det tyvärr inte är responsivt.
Länk till Gapminders test

Vill du läsa mer om Gapminder? Klicka här!

Sidan uppdaterades: