Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Specialkost och anpassade måltider

Kost & Näring har tagit fram nationella rekommendationer rörande rätten till specialkost och anpassade måltider för barn/elever inom förskola och skola.

Kost & Näring har tagit fram nationella rekommendationer rörande rätten till specialkost och anpassade måltider för barn/elever inom förskola och skola. Kost & Näring är en branschförening inom chefsorganisationen Ledarna vars medlemmar består av kostchefer, måltidsansvariga och andra ledare som finns och verkar inom landets offentliga måltidsverksamheter. Arbetet med rekommendationerna har letts av föreningens experter på området, medlemmarna i fokusgrupp Förskola och skola.

Rekommendationerna är indelade i tre huvudavsnitt:

  • De båda första fokuserar på barns/elevers rätt till specialkost respektive ”anpassade måltider”, det vill säga till anpassningar som inte grundas i allergi eller överkänslighet.
  • Det tredje avsnittet vänder sig i första hand till ansvariga inom måltidsverksamheterna med rekommendationer för bland annat serveringslösningar och intyg.

Klicka på den här länken för att komma till Kost & Närings webbsida där du kan ta del av rekommendationerna i sin helhet – för läsning direkt på sidan och/eller för nedladdning i PDF-format.

Sidan uppdaterades: