Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Mars

Nöjda huvudmän inom förskola och skola

Utbildningsenheten har för femte året i rad genomfört en enkätundersökning bland huvudmän som bedriver förskola eller skola i Nacka. Enkätresultatet visar att huvudmännen liksom tidigare år är nöjda eller mycket nöjda med att bedriva verksamhet i Nacka.

Av de svarande var 98 procent nöjda eller mycket nöjda med att bedriva verksamhet i Nacka. Det innebär att utbildningsnämndens målnivå om minst 95 procents nöjdhet är uppnådd.

Andelen huvudmän som anser att Nacka är en mer attraktiv kommun att bedriva verksamhet i jämfört med andra kommuner är 91 procent. Det är en ökning med sex procentenheter jämfört med år 2020. Det innebär att även detta mål är uppfyllt då målnivån är 70 procent. Det är i år ingen huvudman som är klart missnöjd.

Enkätresultatet

Det är nu femte året i rad som utbildningsenheten genomför denna enkätundersökning vilket innebär att det finns jämförelsematerial över tid. Huvudmännen har bedömt 13 olika påståenden om hur det är att bedriva verksamhet i Nacka kommun på en skala mellan 1–10 där 10 står för mycket bra och 1 för inte bra alls.

Huvudmännen anser i hög grad att det är lätt att få kontakt med utbildningsenheten och att de har en god kommunikation med utbildningsenheten, liksom att de får den information som de behöver som anordnare/huvudman i Nacka. De anser också i hög grad att regelverket för förskola och fritidshem tydligt.

När det gäller frågan om den ekonomiska ersättningen är på en rimlig nivå var det 36 procent som ansåg att den ekonomiska ersättningen är på en rimlig nivå. Det är en ökning med sex procentenheter jämfört med 2020. År 2017 var första året då enkäten genomfördes och då ansåg 41 procent att ersättningen var på en rimlig nivå.

Huvudmännen har även svarat på frågan om de önskar utöka sin verksamhet i Nacka. Här svarar 64 procent att de önskar utöka verksamhet eller har planer på en utökning. Skälet till att huvudmannen vill utöka verksamheten är främst att man har bra erfarenhet av att bedriva verksamhet i Nacka. På frågan om vad som försvårar en expansion svarar några enstaka att det är lokalfrågan och den ekonomiska ersättningen.

Andelen huvudmän som anser att Nacka är en mer attraktiv kommun att bedriva verksamhet i jämfört med andra kommuner är 91 procent. Det är en ökning med sex procentenheter jämfört med 2020. Denna resultatindikator var ny 2020 och målnivån är 70 procent. Det var 11 huvudmän som hade verksamhet i andra kommuner.

Läs mera

Sidan uppdaterades: