Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
  • Första restaurangen och serviceutbud klara för Centrala Nacka

Första restaurangen och serviceutbud klara för Centrala Nacka

Intresset är stort för Centrala Nacka, Sveriges första naturbana stadsdel. Här möts naturens lugn och stadens puls och nu börjar det kommande stadslivet att ta form.

Vi är glada att kunna berätta att de första fyra etableringarna av verksamheter är klara och vi ser fram emot att välkomna den asiatiska restaurangen Itamae, en naprapatklinik, skönhetssalong och en trafikskola.

Målsättningen är att dessa verksamheter kommer att flytta in i de nya husen under första halvåret av 2022 i kvarteret Stadsporten, vilket är det nya levande stråket väster om Vikdalsvägen och norr om Värmdövägen.

Centrala Nacka är Sveriges första garanterat naturbana stadsdel. Här möts naturens lugn och stadens puls och nu börjar det kommande stadslivet att ta form, som utvecklas i samverkan mellan Nacka kommun, fastighetsägare, byggaktörer, näringsliv och Nackabor. Vi bygger etappvis nya kvarter, gator och torg med 6 000 bostäder och 7 000 arbetsplatser, en stads- och skogspark, caféer, restauranger, handel och hotell.

Se filmen där Katarina Wåhlin Alm, stadsutvecklingsdirektör och Alexander Fagerlund, marknadschef Storstaden Bostad, berättar hur stadslivet börjar växa fram.