Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Gatufest i naturbana Centrala Nacka

Varmt välkommen till en kul dag i Centrala Nacka! Möt nya och framtida grannar, umgås, smaka och trivs. Dagen bjuder på musik från scenen, marknad, mat från lokala producenter, foodtrucks, yogapass, show, glass och barnaktiviteter. Du får rådgivning om inredning och blommor och kan också få veta mer om vad som händer och planeras i den nya stadsdelen.

Lördag 18 juni kl 11–16 vid Nya gatan intill Nacka Forum. Ta gärna cykeln, promenera eller parkera i Nacka Forum eller utanför Nackas stadshus.

Program

För små och stora barn

Tombola med vinst varje gång
Måla en fågelholk eller ett fint trähjärta.
Yoga, tävlingar och annat kul med SATS
Rita en teckning eller gå en tipspromenad
Femkamp

Från scenen

Härliga sommartoner av musikalstudenter från Kulturama klockan 11.30, 12.30 och 14.00
Zumba med Sats. Kl. 13.00


Mat, dryck och lokala företag

Urban Deli kommer med sin specialbyggda foodtruck och ett urval av smarriga rätter, redy to go.

Eat for Change: Upplev urban, vegansk, mångkulturell, ekologisk och underbart god mat, serverad från Eat for Changes foodtruck.

Glassverkstan serverar spännande smaker som lakritsgelato, lingon- och granskott, med flera. Här kan man också fika och sitta ner en stund. Glassen finns vid Green room en minuts promenad från gatufesten.

Nacka Bryggeri: Stifta bekantskap med god alkoholfri kvalitetsöl från microbryggeriet Nacka Bryggeri.

Maxi ICA Stormarknad, slår ett slag för sina många närproducerade varor och kommer tillsammans med Värmdö musteri och deras prisbelönta must från äpple och rabarber. Med är också Orto Novo, den nya örtagården från Ekerö som gått hela vägen från medelhavet och kärleken till italiensk mat till Mälaren.

Sandströms kött som ligger över gatan vid Nacka Forum, har med sig ett härligt urval av produkter. Honung, ekologiska ägg och en massa annat. Grillen är på och de bjuder också på smakprov av sina egentillverkade korvar med 100 procent svenskt kött och mycket kärlek.

Urban Deli: Delikatesser och annat gott att köpa hem från Urban Deli

SATS Nacka Forum är på plats med en massa roliga tävlingar, lite träning och ett grymt öppningserbjudande för dig som vill bli medlem. Den 28 augusti slår SATS upp dörrarna i Nacka Forum.

Prova på yoga med SATS. Plats vid Green room mellan stadshuset och Nacka Forum (bakom Fryshusets fritidsgård) Omklädning eller mattor behövs inte.
11:00 Vinyasa flow yoga – 20-30 min
12:00 Hatha yoga 20 min
14:00 Tabata 20-30 min

Nacka Forum: Välkommen att träffa Nacka Forums maskot, Nacka Nallen med sin ledsagare Fröken Blåbäry för en dag fylld av roliga aktiviteter! Bli medlem i Nacka Forums kundklubb på plats och ta del av ett flertal erbjudanden. Nacka Forum, som ligger i hjärtat av Centrala Nacka, är en mötesplats för hela familjen med allt från shopping, hälsorelaterade ärenden och ett brett utbud av restauranger.
Håll ögonen öppna efter Nacka Nallen och Fröken Blåbäry mellan klockan 12-15.

Elite Trafikskola: Mitt i vår gatufest på Nya gatan ligger Elite Trafikskola som öppnar dörren och berättar mer om sina trafikutbildningar. Alla elever som skriver in sig hos Elite den här dagen får en gratis testlektion.

BanCam Naprapat & Hälsa med klinik på Nya gatan, öppnar dörren för att berätta om hur du kan bli av med smärta i kroppen, med effektiva manuella behandlingar.

Nacka Strands blommor: Försäljning av somriga blommor i massor och rådgivning om vad som passar och fungerar på din balkong.

Inredningsrådgivning: Inredare Charlotte Ormegard på Interiors hjälper dig att komma i ordning för en hemtrevlig känsla i ditt nya hem. Du får enkla knep hur du ska tänka kring belysning, textil, kulörer och mycket annat och är välkommen att ta med dig bilder för direkta och konkreta förslag. Passa på att ställa frågor till proffsen!

Nacka Energi och samarbetspartnern Mälarenergi kommer och snackar energi med dig som besökare, bjuder på juice från Rescued och ordnar en tävling med chans att vinna fina priser. Här kan du också ladda din mobiltelefon och får en kampanjkod för elhandelsavtal hos Mälarenergi. Massor med energi utlovas!

Stadsutveckling, visioner och byggande

Centrala Nackas stadsutveckling: Ta del av visionen och framtiden för kvarteret och prata med oss på Nacka kommun om vad som händer i Centrala Nacka. Du kan också gå en frågepromenad och få ett pris.

Fastighetsutvecklare och byggaktörer: Träffa även några av de aktiva aktörerna vid Nya gatan och se vad som finns och byggs: Obos, Stadsporten och Sveafastigheter är på plats och det blir också popcorn, lemonad och ett bord där man kan rita teckningar.

NAV är på gatufesten för att prata med besökarna om hur framtidens stadskärnor och lokala gemenskaper kan se ut. Under NAVs paraply finns ett stort nätverk av företag, forskare och entreprenörer, mötesplats och co-working, en öppen scen med musik, kultur och teater och mycket mer. NAV driver frågor om hållbar samhällsutveckling, innovation och lärande tillsammans med partners från myndigheter, näringsliv, akademi och civilsamhälle.

Vi ses på lördag! Varmt välkommen!