Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Dialogmöte 11 november

Vi var drygt 30 personer som möttes den 11 november för diskutera nya utmaningar och möjligheter i vårt arbete. Där fanns flera av Nackas jobb- och utbildningsexperter inom arbetsmarknad, samhällsorientering och vuxenutbildning samt Värmdös utbildningsanordnare, som även erbjuder utbildning i Nackas vuxenutbildning.

I bifogad fil framgår (PowerPoint-presentation, 752 kB) vilka frågor som diskuterades samt Nackas nya initiativ för att möta alla nyanlända flyktingar som nu kommer. Under 2017 är Nacka den kommun i länet som tar emot flest flyktingar efter Stockholm.

Av dagordningen framgår även att representanter för Sveriges Riksdag, Skansen, Tekniska Museet samt Vetenskapens Hus bjuder in elever och kunder i Nacka och Värmdö till bland annat studiebesök . Hör av er direkt till dessa organisationer och boka mötestider etc. – ett generöst erbjudande.

Här redovisas även den utvärdering som Värmdö gjorde från dialogmötet den 7 oktober (PDF-dokument, 26 kB) Nacka och Värmdö välkomnar förslag till nya teman som vi kan ta upp på kommande dialogmöte, hör av er till Lisa Roos eller Staffan Ström.

Värmdö har från och med  2017 även inkluderat SFI i kundval vuxenutbildning. Hör av er till Lisa Roos för frågor hur man kan bli anordnare av SFI i Värmdö.

Nästa dialogmöte sker kl 8.30 – 10 (frukost kl 8) den 2 december på Dieselverkstaden i Sickla, Nacka. Vi återkommer med en inbjudan.”

Tips! Läs gärna artikeln "Nyanlända möts i labbet". En artikel om nyanlända elever som deltog i laborationerna på Vetenskapens hus tillsammans med nyanlända lärare i början av november.

Sidan uppdaterades: