Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

FASADUTSMYCKNING

SNABBFAKTA

Konstverkets titel: utan titel
Placering: Näckenbadets fasad
Konstnär: Gerd Melén
Material: Bemålad plåt
Invigdes år: 1996
Foto: Helena Strandberg Konservator AB

OM KONSTVERKET

Verket består av tre organiskt utsågade bitar plåt som emaljerats med flera tunna transparenta glasskikt. Lager av färgrika bildfragment, likt reflektioner och speglingar, smälter samman på de tillböjda och levandegjorda plåtsiluetterna vars former påminner om näckrosblad.
Emaljerad plåt har en mycket hållbar yta och kulörbeständighet, den påverkas inte av luftföroreningar eller UV-strålning.


Foto: Helena Strandberg Konservator AB

OM KONSTNÄREN

Gerd Melén, född 19xx, bor och arbetar i Stockholm. Hon studerade på kungliga konsthögskolan i Stockholm 1976 – 1982.

Gerd Melén arbetar med måleri och emaljreliefer. I sitt skapande jobbar hon med emaljens yttre form som möter olika organiska strukturer, skimrande färgvärldar och speglingar som öppnar och stänger sig i en ordlös kommunikation. Relieferna som hon formger sågas ut i stål eller kopparplåt. Emaljeringen görs med tunna transparenta glasskikt.

Gerd Melén finns representerad hos flera kommuner och landsting. Bland hennes offentliga arbeten kan nämnas emaljreliefer till Norrtälje sjukhus och Karolinska sjukhuset, gruppbostaden Kastanjen i Nacka samt färgsättning och utsmyckning till två entréer hos HEFAB i Västertorp.

Läs mer om Gerd Melén på hennes hemsida.

HITTA TILL KONSTVERKET

Sidan uppdaterades: