Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Om Nackas lokalhistoriska arkiv

Fröet för vårt arkiv planterades 1948, när fotografen Eric Ericsson utlyste en tävling i Nacka Nyheter om ”den bästa Nackabilden”. Bilderna strömmade in! Vi är stolta över vårt arkiv, som idag utgör en rik källa för såväl visuella berättelser som spännande texter från förr. Arkivet ger oss alla en möjlighet att utforska vår historia, hur den skapat vår samtid och hur den kan bidra till de val vi gör för framtiden.

Här finns information om att boka besök i arkivet

Om bilderna i arkivet

Stort tack till alla privatpersoner som skänker så många bilder till arkivet! Kommunens externt anlitade fotografer står också för en stor mängd av fotografierna.

Kontakta oss i frågor om bildarkivet

Kontakta Dieselverkstaden här för att bidra med bilder/övriga ärenden kring bildarkivet

Bidra med bilder till arkivet?

Vi tar gärna emot fotografier från Nacka, särskilt när de visar fritids- och friluftsliv, vardag och högtid samt arbetsliv och industri. Även nytagna bilder är intressanta, då de ju redan i morgon är en del av vår historia.

Låna gärna ut dina bilder till oss, om du inte vill skänka dem. Vi scannar då av dina foton och du får tillbaka dina original.

Är du med på en bild i vår databas?

Kontakta oss om du förekommer i bild och ej samtycker till detta. Vi avlägsnar då bilden ur databasen. Då vi saknar namn och kontaktuppgifter på de levande personer som förekommer på våra bilder, har vi inte haft möjlighet att inhämta medgivande från var och en.

Se bilder i vårt digitala bildarkiv här

Sidan uppdaterades: