Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Ny kultur- och fritidsdirektör

Nacka kommun har rekryterat ny kultur- och fritidsdirektör. Anders Mebius är från den 1 september 2016 chef för kultur- och fritidsfrågor i Nacka. "Vi ska ligga i framkant både när det gäller kulturliv och kulturarv, och inom idrotts- och föreningslivet", säger Anders Mebius.

Anders Mebius har en lång karriär inom både kultur- och fritidsområdet. Fram till nu har han varit kultur- och fritidschef i Sigtuna kommun. Men han har också erfarenhet från liknande uppdrag i Härjedalen och Nykvarn.

- Bland det första människor frågar om när de är på väg att flytta till en ny kommun är hur det ser ut med kultur- och fritidsutbudet. Det är jätteviktigt när man expanderar och bygger stad, säger Anders Mebius.

Kulturen har stort utrymme i Nacka. Jämfört med övriga kommuner i Stockholms län satsar Nacka mest på kulturen, 1 263 kronor per invånare och år. Fokus ligger starkt på kultur för barn och unga.

I botten är Anders Mebius kulturvetare, han har en forskarexamen i etnologi. Men han är även utbildad sångare och har lång erfarenhet från ideellt föreningsarbete inom idrotten.

Sidan uppdaterades: