Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Det finns viktig information

Just nu är efterfrågan extra hög på ärenden hos Bygglovsenheten, vilket gör att du kan behöva vänta längre än vanligt på svar och besked från oss.

Mer information

Varning för blufföretag. Det har kommit till vår kännedom att ett företag som påstår sig samarbeta med Nacka kommun ringer runt till Nackabor och erbjuder sig att göra ventilationskontroller och filma ledningar i villor. Vi vill understryka att kommunen inte har något sådant samarbete eller utför liknande arbete.

Ny simhall i Saltsjöbaden

Näckenbadet, som ligger i Saltsjöbaden, bedöms börja bli utslitet och därför behövs en ny simhall byggas. Nu planeras upphandling av en samarbetspart som ska äga, bygga och driva en ny simhall i Saltsjöbaden.

Nacka kommun har utrett hur många simbanor som kan behövas i kommunen, både för att det är trångt i simhallarna redan idag och för att befolkningen kommer öka när det ska byggas många nya bostäder.

Fritidsnämnden har beslutat vad den nya simhallen i Saltsjöbaden ska innehålla och hur den ska vara tillgänglig för allmänheten, skolor och föreningar. Utbudet ska vara ungefär samma som det som finns idag, men det ska bli en mer modern anläggning som ska tillgänglig för olika grupper.

Nästa steg är att kommunstyrelsen ska fatta beslut om upphandlingen. Byggstart planeras bli i maj 2018 och sedan är planen att det finns en ny simhall på samma plats som Näckenbadet i augusti 2020. Under byggtiden kommer det finnas en tillfällig bassäng i en hallbyggnad som sätts upp bredvid parkeringen vid idrottsplatsen. Den tillfälliga simhallen kommer vara öppen för allmänheten, skolor och föreningar.

Det företag som ska handlas upp ska ta ett helhetsansvar för hela projektet. Det betyder att en entreprenör ska stå för rivning av gamla Näckenbadet, finansiering, bygglov, byggande av ny simhall, fastighetsförvaltning, verksamhetsdrift och fastighetsunderhåll. Entreprenören ska erbjuda det som kommunen efterfrågar.

Kommunen kommer betala en årlig ersättning till entreprenören för de tjänster och funktioner som kommunen efterfrågar. Fördelen med att göra på detta vis är att en entreprenör kan ha kompetens och erfarenhet, som kommunen inte har, som kan vara värdefulla för projektet. Det är också entreprenören som ska svara för investeringskostnaderna och stå för riskerna. Entreprenören får också ha en viss egen kommersiell verksamhet och den vinsten man gör på den verksamheten kan vara med och betala en del av investeringskostnaden.

Sidan uppdaterades: