Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Det finns viktig information

Tekniska störningar i passersystem till Nackas idrottshallar. Vi arbetar med att lösa problemet men troligtvis kommer det innebära problem med belysningen på Boovallen och Skuru IP, inpassering till sporthallar och tillgång till förråd och material i sporthallarna under helgen.

Varning för blufföretag. Det har kommit till vår kännedom att ett företag som påstår sig samarbeta med Nacka kommun ringer runt till Nackabor och erbjuder sig att göra ventilationskontroller och filma ledningar i villor. Vi vill understryka att kommunen inte har något sådant samarbete eller utför liknande arbete.

Ung Kulturstipendiat 2016

Vad har stipendiet inneburit för Louise? Läs intervjun med Louise och hör henne berätta om det gångna året.

Intervju med Louise Dahlström – 20 000 kr från Ung Kulturstipendiat 2016

Hej Louise! Hur kom du i kontakt med Ung Kultur stipendiet?
Det var en verksam musiker i mitt kollektiv som tipsade mig! Hon hade fått informationen genom en anslagstavla på Kungliga Musikhögskolan!

Hur har du använt Ung Kultur stipendiet?
Jag spelar saxofon och har under min studietid lånat instrumentet av den folkhögskola jag studerar på. Men ju mer jag spelade och utvecklades som musiker upplevde jag att jag behövde mitt eget instrument. Den största delen av pengarna gick därför till att köpa min första alldeles egna saxofon! En del av pengarna gick även till terminsavgifter samt hyra av replokal!

Vad har stipendiet inneburit för Louise?
- Det har inneburit jättemycket! Jag har tack vare stipendiet som jag fick 2016 kunnat gå vidare med min musik och därmed utvecklat mitt musikaliska uttryck. Det har även inneburit att jag nu har tid att satsa på musiken ytterligare exempelvis genom att engagera mig med mitt band!

Vad gör du idag?
Jag studerar på Skeppsholmens folkhögskola och är klar med mina studier till sommaren. Vid sidan av skolan engagerar jag mig i flera projekt så som mitt band. Utöver det så spelar jag saxofon på barer och caféer.

Vad vill du göra i framtiden?
Jag är väldigt engagerad i politik och intresserar mig speciellt för genusfrågor! Detta gör att jag gärna kombinerar mitt musikintresse med mitt politiska intresse. I framtiden vill jag kunna bidra till att fler tjejer får chans att spela musik och framförallt blåsinstrument! Det finns en stor överrepresentation av män inom denna spelstil och därför vill jag introducera fler tjejer. Min saxofonlärare är kvinna och är en stor inspiration för mig som har påverkat mina framtidsvisioner!

Jag tror på musik som en bra kanal för att skapa gemenskap. Musiken har även en stor psykisk inverkan och kan fungera som terapi och utlopp för kreativitet!

Vilka tips har du till den som vill söka Ung Kultur stipendium 2017?
Bli inte nervös av det faktum att det rör sig om en skriftlig ansökan. När jag sökte stipendiet blev jag skrämd av ordet ”ansökan” och upplevde att självförtroendet svajade lite. Mitt tips är att istället se det som en chans att förmedla hur mycket ditt intresse betyder för dig och visa att du är seriös! Ung Kultur stipendiet finns för att Nacka Kommun vill hjälpa dig och bidra till din utveckling!

Vart ska intresserade vända sig om de vill höra mer från dig?
Jag spelar ibland på Gamla Amsterdam i Stockholm! Håll utkik på deras facebook-sida om du vill se mig live!

Sidan uppdaterades: