Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Uppdatering av bygglovenhetens e-tjänster. 25 maj klockan 11.30 till och med 30 maj går det inte att använda bygglovenhetens e-tjänster på grund av en uppdatering.

December

Information om vandalisering på Järlahöjden

Under natten mellan lördagen och söndagen den 16–17 december skedde omfattande vandalisering av tältet, men tack vare snabba insatser öppnar tältet igen onsdag 20 december.

Det nyinvigda fotbollstältet på Nacka IP skars sönder, vilket ledde till att lufttrycket sjönk till riskabla nivåer och tältet stängdes för verksamhet. Cirka 80 fönster krossades på Nacka simhall, Nacka ishall och ett antal byggnader runt Eklidens skola och Nacka Gymnasium. Dessutom vandaliserades ett antal bilar som stod parkerade i området.

Det finns inget samband mellan dessa händelser och de personrån som uppmärksammats de senaste veckorna.

Vad händer nu?

Nacka kommun har sedan i söndags morse haft personal på plats för att åtgärda skadorna och för att verksamheten i fotbollstältet ska kunna återupptas så snart som möjligt. Tältet har lagats temporärt men är nu av säkerhetsskäl stängt för verksamhet tills hålen i tältduken lagats permanent. Skolorna har verksamhet som vanligt parallellt med att trasiga fönster byts ut mot nya.

Från och med onsdag 20 december, kan alla som har bokat i fotbollstältet utnyttja sina tider igen. Tältet fungerar som vanligt och den pågående reparationen påverkar inte träningstiderna.

Vilka åtgärder vidtar Nacka kommun?

  • Rensning bland buskar och sly i området.
  • Förbättring av belysningen i området. Arbetet startar med en inventering av befintlig belysning i mellandagarna.
  • Väktarbevakningen i området har stärkts.
  • Polarna och nattvandrarna på Sicklaön intensifierar sin verksamhet i området.
  • Nacka kommun tittar på möjligheterna att införa kamerabevakning på relevanta platser.

Sidan uppdaterades: