Hoppa till innehåll

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Nacka har blivit mer lekfullt

Två lekplatser i Nacka är rustade och klara för massor av bus, stoj och utelek. Båthöjden och Braxenparken har byggts ut och om efter de närboendes önskemål.

Lekplatserna i Båthöjden och Braxenparken har, efter att under hösten ha varit stängda för renovering, på nytt öppnats och används fullt ut av barn i olika åldrar.

Möten med boende

- Innan vi byggde om hade vi först möten med de boende som fick lämna synpunkter och önskemål på hur lekplatserna se ut. Sedan tog vi med deras förslag i arkitekternas skisser inför upprustning och ombyggnad, säger Lars Hedrén, projektledare vid Nacka kommun.

I Båthöjden efterfrågades bland annat mer att göra för de äldre barnen och ett piratskepp. Nacka kommun har nu byggt ett stor lekskepp i mitten av parken och en linbana söder om skeppet. Belysningen har förstärkts så att lekplatsen även ska kunna användas när det är mörkt. Där finns även en belyst boulebana.

Öppna ytor

Braxenparken har bland annat fått lekredskap för de yngsta barnen, något som de boende efterfrågade.

- Jag går hit mycket med min klass där det finns barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. De uppskattar mycket variationen av lekredskap och de öppna ytorna, säger en av besökarna i Braxenparken.

Renoveringen och ombyggnaden av de två lekplatserna i Fisksätra ingår i det så kallade ”Utepaketet”, en stor satsning på hälsa och utemiljö som Nacka kommunfullmäktige beslutade om 2015. Satsningarna inom Utepaketet är spridda geografiskt för att hela Nacka ska erbjuda attraktiva livsmiljöer.

Läs mer och se skiss på Braxenparken här
Läs mer och se skiss på Båthöjden här

Sidan uppdaterades:

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.