Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
December

Nu bygger vi ihop Skutuddsvarvet och Fisksätra marina

Nacka kommun har anlagt en stig från Skutuddsvarvet. Stigen ingår i en framtida ny entré till naturreservatet Skogsö.

Nacka kommunhar byggt en stig från Skutuddsvarvet som ska leda hela vägen till Fisksätra marina och därmed blir en ny entré till naturreservatet Skogsö.

- Målet är att du ska kunna ta Saltsjöbanan till Fisksätra, besöka ett museum eller två, gå till Skutudden och grilla på den nya grillplatsen och sedan gå tillbaka. En komplett utflykt helt enkelt, säger Finn Cederberg, naturvårdsintendent vid Nacka kommun.

Ny mötesplats

Stigen är idag är färdigbyggd fram till Vinterbrinken öster om Fisksätra. Arbete med att slutföra resten av sträckan fram till Skutuddsvarvet inleds under våren 2018 och blir klart under nästa år.

Fisksätra marina ska bli en mötesplats i Nacka med skärgårdstrafik från piren, båtar, museum, restaurang och varvsverksamhet. Strandpromenaden till Skogsö naturreservat kommer att passera området.

Gångväg klar nästa sommar

Det går en stig från Skutviken till Fisksätra som tar stopp i skogen vid Fisksätra Marina. Sommaren 2019, då arbetet är klart, kommer du att kunna gå hela vägen. Detta är dock inte möjligt i nuläget eftersom passagen går via entreprenörens arbetsområde.

Läs mer om Fisksätra Marina här
Läs mer om Skogsö här

Sidan uppdaterades: