Hoppa till innehåll

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Nacka är Sveriges föreningsvänligaste kommun

Nacka har utsetts till Sveriges föreningsvänligaste kommun 2017. Utmärkelsen delas ut vid Nacka kommuns föreningsgala som anordnas för första gången i vår.

Priset delas ut av organisationen Sveriges föreningar som i sin motivering bland annat lyfter fram Nackas vilja att skapa de bästa förutsättningarna för ett vitalt föreningsliv.

- Det är en hedrande utmärkelse att få och det är roligt att de många satsningar vi gör för att både skapa bra dialog med föreningarna och bygga nya idrottsanläggningar utmärksammas på det här viset, säger Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande.

Organisationen Sveriges föreningar har delat ut priset sedan 2010. Det tilldelas en kommun som på ett framgångsrikt sätt skapar goda förutsättningar för föreningar att bedriva sin verksamhet utifrån kriterierna självständighet, respekt, delaktighet och goda villkor att verka i.

- Nacka kommun utmärker sig genom sitt långsiktiga och strategiska utvecklingsarbete och vi imponeras av hur kommunen låter alla föreningar verka utifrån sina egna förutsättningar, säger Gunnar Nilsson, styrelseansvarig för utmärkelsen. Den prestigefyllda utmärkelsen delas ut vid den föreningsgala som hålls i Nacka för första gången senare i vår.

Sidan uppdaterades:

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.