Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Just nu kan det vara svårt att nå oss per epost, kontakta gärna kommunen via 087188000 eller vår chatt

Den 29/6 klockan 19:00-20:30 pågår underhållsarbeten på Nackas inloggningsplattform. Det kommer under denna tid göra så att inloggningen till många av våra e-tjänster inte fungerar.

Fotbollstältet flyttas 2019

Fotbollstältet på Nacka IP kommer monteras ned våren 2019 och flyttas till en annan plats. Den nya placeringen av tältet ska bestämmas i dialog med föreningslivet.

Ett antal åtgärder görs nu och under sommaren för att förbättra miljön i tältet och för att möjliggöra seriespel utomhus på Nacka IP2, fotbollsplanen intill. Där renoveras konstgräset, en ny resultattavla installeras och staketet intill planen flyttas ut. Dessa åtgärder innebär bättre utrymmen för publik samt möjlighet att anordna seriespel. Dessutom arbetar kommunen för att Järla IF ska kunna öppna en tillfällig kiosk vid fotbollsplanen.

Samtidigt arbetar kommunen med att kalibrera fläktsystemet i tältet för att öka luftgenomströmningen. Dessutom utreds möjligheten till kylning av luften i tältet och rutinerna för städning och förvaltning förbättras. Alla lag som tränar på Nacka IP kommer att få träningstider både inomhus i tältet och utomhus.

Fotbollstältet är en satsning på utökade möjligheter att spela fotboll året runt i Nacka. Det extremt varma vädret i maj har tyvärr inneburit ett inomhusklimat i tältet som var svårt att förutse när tältet planerades. För kommunen är det fortfarande viktigt att kunna erbjuda möjligheten att spela fotboll i vintertid. Tältets framtida placering bestäms i dialog med föreningslivet.

Sidan uppdaterades: